ANEKS: Lista zleceń Studia Opracowań Filmów na lata 1990-1997.
Moderator: Zbigniew Dolny
Re: ANEKS: Lista zleceń Studia Opracowań Filmów na lata 1990-1997.
A mnie bardziej interesują te wideokasetowe Casper i Flintstone’owie – to jest kilka odcinków jakichś seriali, czy Flintstone’owie z Goodmanem rzeczywiście mieli kiedyś dubbing, a do Caspra na potrzeby dystrybucji wideokasetowej nagrywali drugą wersję?
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love
Jeśli chodzi o "Caspra" to Imperial wydał dwie kasety z kreskówką z lat 90-tych, o których informacje są tutaj: http://www.bemowo.e-bp.pl/bemowo/ini.ph ... &szukaj=caポッテロ pisze:A mnie bardziej interesują te wideokasetowe Casper i Flintstone’owie – to jest kilka odcinków jakichś seriali, czy Flintstone’owie z Goodmanem rzeczywiście mieli kiedyś dubbing, a do Caspra na potrzeby dystrybucji wideokasetowej nagrywali drugą wersję?
Co do "Flinstonów" kiedyś Imperial na VHS (gdy jeszcze miał prawa do wydawania produkcji Hanna-Barbera na kasetach w Polsce) wydał dwa filmy z "Flintstonami": "Yabba-Dabba-Do!" i "Jaskiniowa kołysanka". Nie wiadomo, teraz które z tych dwóch filmów (jeśli nie oba) posiadały dubbing zrobiony przez SOF na VHS (jeśli go miały).
-
- Stremowany amator
Dopisz, że Pocahontas na kasetach VHS z dubbingiem była premierowana we wrześniu 1995 r.Kretes96 pisze:Rok 1995
FILMY DLA KINEMATOGRAFII
_________________________________________________________________________________
4. Pocahontas (Pocahontas) USA Warszawa
9 aktów
reżyseria: Maria Piotrowska
dialogi: Elżbieta Łopatniuk
dźwięk: Alina Hojnacka
montaż: Halina Ryszowiecka
kierownik produkcji: Mieczysława Kucharska
_________________________________________________________________________________
Uwielbiam brać w dupę.
Mam kasetę VHS z filmem "Yabba Dabba Do" wydaną przez Imperial i jest to wersja z lektorem.Kretes96 pisze: Co do "Flinstonów" kiedyś Imperial na VHS (gdy jeszcze miał prawa do wydawania produkcji Hanna-Barbera na kasetach w Polsce) wydał dwa filmy z "Flintstonami": "Yabba-Dabba-Do!" i "Jaskiniowa kołysanka". Nie wiadomo, teraz które z tych dwóch filmów (jeśli nie oba) posiadały dubbing zrobiony przez SOF na VHS (jeśli go miały).
Disney'owska "Pocahontas" została wydana na kasetach VHS dopiero pod koniec września 1996 r. (przez Imperial Entertainment, oczywiście). Film ten miał swoją kinową premierę już w listopadzie 1995 roku.Sam the Turtle pisze:Dopisz, że Pocahontas na kasetach VHS z dubbingiem była premierowana we wrześniu 1995 r.
-
- Stremowany amator
Sorki, miałem '96 r. na myśli, kurde..., bo się mi po reklamie C+ z października 1996 r. skojarzyło.
Uwielbiam brać w dupę.
Pocahontas wspaniała bajka. pamiętam jak ja oglądałam jako dziecko. a po tylu latach moja córka tez się nią zachwyca.
Jak się okazuje, chodzi o ten film: http://nevada.pl/photos/a803-1.jpgmarek pisze:Mam kasetę VHS z filmem "Yabba Dabba Do" wydaną przez Imperial i jest to wersja z lektorem.Kretes96 pisze: Co do "Flinstonów" kiedyś Imperial na VHS (gdy jeszcze miał prawa do wydawania produkcji Hanna-Barbera na kasetach w Polsce) wydał dwa filmy z "Flintstonami": "Yabba-Dabba-Do!" i "Jaskiniowa kołysanka". Nie wiadomo, teraz które z tych dwóch filmów (jeśli nie oba) posiadały dubbing zrobiony przez SOF na VHS (jeśli go miały).
Jest to pierwszy dubbing "Opowieści wigilijnej Flintstonów", tutaj obsada: http://dubbingpedia.pl/wiki/Opowie%C5%9 ... ton%C3%B3w
A "Yabba Dabba Do" i "Jaskiniowa kołysanka" wyszły w wersjach lektorskich (odpowiednio: T. Knapik i L. Szołajski).
Chciałem się dowiedzieć, czy na pewno odcinki 145-147 Smerfów były opracowane łącznie z powyższymi - jakoś nigdzie nie natknąłem się na informacje o tych odcinkach ze Studia Opracowań Filmów w Warszawie, tylko na wersję Agencji Filmowej Telewizji Polskiej.Kretes96 pisze:Rok 1994
___________________________________________________________________________________________________
TELEWIZJA POLSKA
DUBBING
5./37. Smurfy (odc. 136-153, 205-222) (The Smurfs) Belgia/USA Warszawa
TV po 3 akty
reżyseria: Miriam Aleksandrowicz
dialogi: Stanisława Dziedziczak (odc. 136-138, 141-151, 207-208, 215-222), Grażyna Dyksińska (odc. 139-140, 153, 205-206, 211-214), Krystyna Subocz (odc. 152, 209-210)
dźwięk: Jerzy Januszewski
montaż: Halina Ryszowiecka
kierownik produkcji: Andrzej Oleksiak
Akurat, w tym przypadku, to moja pomyłka. Podczas przepisywania informacji z tych zeszytów zleceń SOF-u nie zauważyłem przeskoku w odcinkach 145-147, tak więc już poprawiam.Marti pisze: Chciałem się dowiedzieć, czy na pewno odcinki 145-147 Smerfów były opracowane łącznie z powyższymi - jakoś nigdzie nie natknąłem się na informacje o tych odcinkach ze Studia Opracowań Filmów w Warszawie, tylko na wersję Agencji Filmowej Telewizji Polskiej.