Genetix Film Factory

Forum poświęcone polskim studiom dubbingowym.

Jak oceniasz studio?

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
1
50%
4
0
Brak głosów
5
1
50%

Liczba głosów: 2

ポッテロ
Pan Sowa

Genetix Film Factory

Post autor: ポッテロ » 3 maja 2012, o 20:49

Temat poświęcony dubbingom opracowanym przez Studio Genetix Film Factory.

Studio oferujące dubbing filmów i seriali oraz opracowania lektorskie. Do najważniejszych zleceniodawców studia należało Warner Bros., dla którego studio opracowało cztery części Harry'ego Pottera.

Oficjalna strona studia
Ekipa i dokonania studia (Dubbingpedia)
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

Dezerter
Pan Jarosław

Re: Genetix Film Factory

Post autor: Dezerter » 12 lis 2012, o 17:11

Czy ktoś z was może mi powiedzieć coś więcej o Film Factory Studio? Wiem, że w pewnym momencie oddzielili się od Genetixa, ale chyba są nadal ze sobą silnie związani (kadrowo). Dyrektorką studia jest Beata Kawka (jest także producentem, i reżyserką) a Ewa Kania i Agnieszka Matysiak zajmują się reżyserowaniem dubbingów. Ciekawi mnie czy FFS w przypadku dubbingów telewizyjnych podaje czytaną tyłówkę z pełnymi danymi od nazwiska reżysera, dźwiękowca, dialogisty itp. po przypisanie danym aktorom postaci z filmu/serialu pod których podkładali głos, nie zapominając oczywiście o tradycyjnej formułce: Wersja polska na zlecenie (i tutaj nazwa zleceniodawcy dubbingu) Film Factory Studio. Jest to ważne, bo to co powinno być normą w dubbingach telewizyjnych (prawidłowa tyłówka) stosują głównie Start International Polska i Master Film a reszta niestety pobieżnie, albo wcale jak przy Goonies gdzie tyłówki wcale nie było.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

AtoMan
Dubbingpedia.pl
Kontakt:

Re: Genetix Film Factory

Post autor: AtoMan » 12 lis 2012, o 19:47

Generalnie tak, chyba, że nie ma gdzie - w filmie Level Up! była pełna tyłówka, w serialu nie było gdzie jej wcisnąć.

Zastanawiam się, czy Genetix jako taki jeszcze funkcjonuje - Film Factory przejęło dubbingowanie serialu Generator Rex dla CN, przy czym tyłówka brzmi niemal identycznie pomijając nazwę studia.
Obrazek :mowi: https://youtu.be/8_E_5D3hekc lub https://youtu.be/4c-0ZbEHhGg

ODPOWIEDZ