Rok 1970
Moderator: Zbigniew Dolny
-
- Prawdziwy ekspert
Re: Rok 1970
Porfirion bardzo dziękuję za czujność. Poprawione, miałeś rację. Pozdrawiam ZD
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
-
- Pierwszy mikrofon
Re: Rok 1970
"Styczeń 1970
2.01 – Thierry Śmiałek – Fr.
3.01 – Thierry Śmiałek
7.01 – Ścigany – ser. – USA
14.01 – Ścigany –ser. – USA
15.01 – Thierry Śmiałek (Ekran z bratkiem)
21.01 – Ścigany –ser. – USA
22.01 – Thierry Śmiałek"
Zarówno serial amerykański "Ścigany" (dziś bardziej pamiętamy jego późniejszą, pełnometrażową przeróbkę z Harrisonem Fordem) jak i francuski serial dla młodzieży "Thierry Śmiałek" (dziejący się w czasie wojny stuletniej) - nigdy nie otrzymały polskiego dubbingu.
W obu przypadkach listę dialogową czytał lektor.
2.01 – Thierry Śmiałek – Fr.
3.01 – Thierry Śmiałek
7.01 – Ścigany – ser. – USA
14.01 – Ścigany –ser. – USA
15.01 – Thierry Śmiałek (Ekran z bratkiem)
21.01 – Ścigany –ser. – USA
22.01 – Thierry Śmiałek"
Zarówno serial amerykański "Ścigany" (dziś bardziej pamiętamy jego późniejszą, pełnometrażową przeróbkę z Harrisonem Fordem) jak i francuski serial dla młodzieży "Thierry Śmiałek" (dziejący się w czasie wojny stuletniej) - nigdy nie otrzymały polskiego dubbingu.
W obu przypadkach listę dialogową czytał lektor.