Miś Yogi (Yogi Bear); 2010
-
- Poziom: fandubber
Re: Miś Yogi (Yogi Bear); 2010
"Miś Yogi" właśnie leci na TVNie z dubbingiem. Warto to odnotować, bo jak wiadomo, przy dziwacznej polityce tej stacji nawet dubbingi do animacji nie są u nich pewne.
To akurat bardziej film aktorski niż animowany, tym bardziej dubbing cieszy. O "Yellowstone" powiedziano już wszystko, natomiast jeśli chodzi o obsadę... IMO jest nieźle (głosy ludzkie dobrane świetnie), poza Yogim i Bubu - słaby dobór i brzmienie. Nic nie stałoby na przeszkodzie, gdyby duet Konopka i Pręgowski powtórzyli role.

-
- Poziom: fandubber
Wiem, że to bardziej film aktorski, chciałem raczej zaznaczyć, że skoro TVN ma czelność zaczytywać animacje dla dzieci, to emisja filmu fabularnego z dubbingiem na tym kanale jest sporym wydarzeniem.
Sam dubbing do "Yogiego" raczej mi się podoba, choć nie rozumiem, po co reklamowano go nazwiskami Ferencego i Zamachowskiego, skoro ich głosy są modulowane i trudno byłoby ich rozpoznać, nie wiedząc, kogo podkładają.
Sam dubbing do "Yogiego" raczej mi się podoba, choć nie rozumiem, po co reklamowano go nazwiskami Ferencego i Zamachowskiego, skoro ich głosy są modulowane i trudno byłoby ich rozpoznać, nie wiedząc, kogo podkładają.
O ile zazwyczaj czerpię przyjemność z oglądania zdubbingowanych filmów nawet jeśli nie interesuje mnie ich tematyka, to w tym przypadku nie dałem rady... Sam film nie należy do udanych, ale dubbing tylko pogarsza sprawę. Zarówno dopasowanie głosów do postaci, jak ich wypowiedzi do ruchów ust było słabe, a dialogi też nie poprawiały sytuacji :p. Chyba właśnie takie filmy zniechęcają ludzi do dubbingu :p
-
- Pierwszy mikrofon
"Miś Yogi" należy do bardzo wąskiej grupy filmów aktorskich, które nawet niełaskawe wersjom dubbingowym stacje z TVN-owskiej rodziny - regularnie nadają z dubbingiem. Obok Harrych Potterów czy opowieści o świnkach. Następna emisja Yogiego na TVN Fabuła: wtorek 21. aprilis 2020, godz. 15:40.Krzysiek89 pisze: ↑21 kwie 2014, o 15:04"Miś Yogi" właśnie leci na TVNie z dubbingiem. Warto to odnotować, bo jak wiadomo, przy dziwacznej polityce tej stacji nawet dubbingi do animacji nie są u nich pewne.