Złap mnie, jeśli potrafisz (Catch Me If You Can); 2002

Forum poświęcone zdubbingowanym filmom fabularnym (długo- i krótkometrażowym) – zarówno kinowym przebojom, jak i mniej znanym produkcjom opracowywanym na potrzeby emisji telewizyjnej bądź dystrybucji na rynku kina domowego.

Jak oceniasz dubbing do filmu?

1
0
Brak głosów
2
1
50%
3
0
Brak głosów
4
1
50%
5
0
Brak głosów

Liczba głosów: 2

ThePinkFin
Robi gwary

Re: Złap mnie jeśli potrafisz

Post autor: ThePinkFin » 15 gru 2016, o 22:12

galaqxus87 pisze:Nie podoba mi się zupełnie to dlaczego w wersji dubbingowej nie było notki biograficznej na samym końcu!! Nikt tego nie przeczytał ani nie wyświetlił:(/
Na Paramount Channel była po angielsku i zaskoczył mnie sam fakt jak i brak tłumaczenia. Szkoda, że tak wyszło, bo nie wszystko zrozumiałem.
Zapraszam na mój blog: https://thepinkfin.blogspot.com/ i stronę: https://www.facebook.com/pg/Pingwin-Różowopłetwy-2107462016165767/about/

Dezerter
Pan Jarosław

Re: Złap mnie, jeśli potrafisz (Catch Me If You Can); 2002

Post autor: Dezerter » 15 gru 2016, o 22:40

Na DVD w miejsce oryginalnych angielskich napisów dali polskie. Widać taśmy emisyjne nie pozwoliły na zachowanie wersji z DVD.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

Zespoły Filmowe SA
Stremowany amator

Emisja w FX

Post autor: Zespoły Filmowe SA » 30 gru 2023, o 17:13

Chyba kanał FX jest dubbingolubny i nadaje wersję dubbingową jeśli takowa istnieje.
Jest sobota 30. December 2023. Od godz. 14:40 FX emituje "Złap mnie, jeśli potrafisz". Jedna z dwóch ścieżek językowych to polski dubbing.

rhon4
Stremowany amator

Re: Złap mnie, jeśli potrafisz (Catch Me If You Can); 2002

Post autor: rhon4 » 23 sty 2024, o 12:21

Myślę, że to dobre tłumaczenie z dubbingiem.

ODPOWIEDZ