Aladyn (Aladdin); 2019

Forum poświęcone zdubbingowanym filmom fabularnym (długo- i krótkometrażowym) – zarówno kinowym przebojom, jak i mniej znanym produkcjom opracowywanym na potrzeby emisji telewizyjnej bądź dystrybucji na rynku kina domowego.
Star-Lord
Pierwszy mikrofon

Aladyn (Aladdin); 2019

Post autor: Star-Lord » 11 maja 2019, o 10:43

Obrazek
Tytuł oryginalny: Aladdin
Tytuł polski: Aladyn
Kraj produkcji: USA
Rok: 2019
Kategoria wiekowa: PG
Gatunek: fantasty, romans, musical
Reżyseria: Guy Ritchie
Scenariusz: John August, Guy Ritchie

Gdy Guy Ritchie staje za kamerą, nie może być miejsca na nudę! Mistrz kina łotrzykowskiego (Sherlock Holmes, Kryptonim U.N.C.L.E.) wziął na warsztat historię ulicznego rozrabiaki Aladyna!

Twórca wzbogacił tę fabularną adaptację Aladyna o wartką akcję i typowe dla siebie przewrotne poczucie humoru. Wspaniałą zabawę gwarantuje nie tylko znakomity reżyser, ale także odtwórcy najważniejszych ról, jak choćby Will Smith, który wciela się w Dżina.

Przebojowy aktor znany przede wszystkim z kina akcji i ról komediowych kreuje w Aladynie charyzmatyczną postać, która może w znaczący sposób zaważyć na losach wszystkich bohaterów filmu.
[opis dystrybutora]

Obsada wersji oryginalnej:
Aladyn: Mena Massoud
Dżasmina: Naomi Scott
Dżin: Will Smith
Jafar: Marwan Kenzari
Sułtan: Navid Negahban

Pierwsze pojawienie się wersji dubbingowanej: kino (24 maja 2019)
Opracowanie wersji polskiej: brak danych
Reżyseria dubbingu: brak danych
Dialogi: brak danych

Obsada wersji polskiej:
brak danych

Star-Lord
Pierwszy mikrofon

Re: Aladyn (Aladdin); 2019

Post autor: Star-Lord » 11 maja 2019, o 12:30

Jak wam się podoba Smith Grzegorz Małecki? (oficjalne) glosowo nie wiem czy nie wolałem Bukowskiego ale tutaj potrzebny był dobry wokal więc byłem przekonany że nie będzie zachowu

Luzerka1212
Pierwszy mikrofon

Post autor: Luzerka1212 » 9 cze 2019, o 15:30

Wracam właśnie z seansu. Garstka osób. Głównie rodziny z dziećmi. Dubbing oceniam bardzo dobrze, zarówno dialogi, jak i piosenki. Czuć ducha animowanej wersji. Jedyne co mnie raziło to głos Dżafara, czyli Marcin Bosak. Co się odezwał, to widziałam Lokiego XD Ale to pewnie przez to, że znam jego głos głównie z tej roli. Niemniej jednak głos pasował: czarny charakter, posługuje się magią, ciągnie go do władzy, dużo krzyczy (tak jak Loki).
Nie ważne kim jesteś. Ważne, że jesteś sobą.

Film_Polski
Pierwszy mikrofon

Post autor: Film_Polski » 8 sty 2021, o 20:34

Polsat Film:
- piątek, 8. Ianuarius 2021, godz. 18:15
- sobota, 9. Ianuarius 2021, godz. 15:35.

ODPOWIEDZ