Avengers: Wojna bez granic (Avengers: Infinity War); 2018
-
- Robi gwary
Re: Avengers: Wojna bez granic (Avengers: Infinity War); 2018
Nie przeszkadza mi to jakoś. Jeszcze 6 lat temu Thor nie wiedział, czym jest małpa, więc teraz szopa może nazwać tak samo królikiem jak i świstakiem lub inną wiewiórką.
Zapraszam na mój blog: https://thepinkfin.blogspot.com/ i stronę: https://www.facebook.com/pg/Pingwin-Różowopłetwy-2107462016165767/about/
-
- Pierwszy mikrofon
- Kontakt:
Do świstaka mu nawet wyglądem bliżej.
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.
Świstak jest zdecydowanie zabawniejszy, zmiana tym razem na plus 

-
- Pierwszy mikrofon
Mam taką nadzieję, zabili na samym początku jednego z moich ulubionych bohaterówJak to w komikach bywa, to, że kogoś zabili, wcale nie oznacza, że później taka postać nie ożyje. Zmartwychwstania w komiksach są bardzo częste, dlatego zdziwię się jeśli tego nie zastosują w kolejnej części Avengers.

Nie ważne kim jesteś. Ważne, że jesteś sobą.
-
- Robi gwary
Filmy to nie komiksy, tutaj m.in. przez aktorów nie da się wszystkiego przełożyć, a w dodatku "tym razem nie będzie zmartwychwstania". Każda śmierć w tym filmie ma furtkę, a w tym przypadku za pomocą tych słów jest bardziej pokazane, jak furtka jest zamykana, a klucz gdzieś zniknął.
Zapraszam na mój blog: https://thepinkfin.blogspot.com/ i stronę: https://www.facebook.com/pg/Pingwin-Różowopłetwy-2107462016165767/about/
-
- Pierwsza duża rola
Jeżeli już jesteśmy w temacie śmierci poszczególnych bohaterów to wspomnę tylko że niedawno Idris Elba(Heimdall) zamieścił wpis na Twiterze że żegna się z postacią. Tak więc tutaj przynajmniej wydaje się wszystko jasne.
-
- Stremowany amator
Swój seans miałem w piątek 4 maja O samym dubbingu nie napiszę nic odkrywczego więc zgodzę się ze wszystkimi. Sam film zaskoczył mnie swoim zakończeniem. Najbardziej epickim momentem według mnie było wejście Thora Rocketa i Groota w Wakandzie. A co do śmierci to myślę , że jedna z tych postaci jednak pojawi się w jakiś sposób w następnym filmie. Frekwencja na seansie nie była zbyt duża-głównie dzieci z rodzicami. Słyszałem o przypadku małej dziewczynki, która płakała po scenie w Wakandzie z Outridersami i zgodzę się z opinią,że Disney coraz bardziej nagina kategorię PG-13.
-
- Pierwszy mikrofon
- Kontakt:
Mała dziewczynka to raczej nie 13 już hehe...
A co do śmieci myślę że te masowe odkręcą a te bardziej... kameralne? Zostaną niestety na stałe.
(Chociaż jak mi film 4 razy mówił że dana postać nie wróci już na pewno to myślałam: "Powiedzcie jeszcze raz a zacznę mieć poważne wątpliwości")
A co do śmieci myślę że te masowe odkręcą a te bardziej... kameralne? Zostaną niestety na stałe.
(Chociaż jak mi film 4 razy mówił że dana postać nie wróci już na pewno to myślałam: "Powiedzcie jeszcze raz a zacznę mieć poważne wątpliwości")
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.
Ja byłem na przemian po 3 razy na napisach i 3 razy na dubbie i cały czas nie pojmuję jak ten psycho doktorek chce po takim zakończeniu wygrać z Thanosem, lepiej byłoby użyć ten zielonego kamyka przeciwko niemu jak w solowym filmie na innym złym! Brak konsekwencji do cholery!
W jakim sensie nagina?Michal1994 pisze:zgodzę się z opinią,że Disney coraz bardziej nagina kategorię PG-13.