Czarna Pantera (Black Panther); 2018

Forum poświęcone zdubbingowanym filmom fabularnym (długo- i krótkometrażowym) – zarówno kinowym przebojom, jak i mniej znanym produkcjom opracowywanym na potrzeby emisji telewizyjnej bądź dystrybucji na rynku kina domowego.
matijas94

Re: Czarna Pantera (Black Panther); 2018

Post autor: matijas94 » 17 lut 2018, o 23:29

Dezerter pisze:Byłem na tym filmie dzisiaj w Heliosie na godzinę 17:45. Poza mną na sali jakieś 76 osób. Co ciekawe przed wyjściem do kina patrzyłem na rezerwacje, i mój seans miał 30 zajętych miejsc, a ten napisowy niecałą godzinę później nie miał nawet 10 rezerwacji.
spokojnie...

napisową statystykę podbiją amerykańscy żołnierze ;)

Spinogiptikus
Pierwszy mikrofon

Post autor: Spinogiptikus » 18 lut 2018, o 00:05

Jeśli miał bym się do czegoś przyczepić to do Fabijański pod Jordana kiedy się odzywał słyszałem Fina .
A poza tym było bardzo dobrze ,zważywszy że w filmie jest rekordowa ilość czarnoskórych aktorów w filmie z dubbingiem , (białych jest może 5)
Miałem Seans o 12:00 w multikinie w Elblągu na sali było ponad 40 osób z zwiastunów z dubbingiem Pacific .Rim: Rebelia,Tomb Raider,Han Solo: Gwiezdne wojny - historie,Avengers: Wojna bez granic dwie animacje od Kino Świat których tytułów nie pamiętam i Player One z Napisami.

Kalotz
Stremowany amator

Post autor: Kalotz » 18 lut 2018, o 15:05

Ja się obawiam dubbingu do tego murzyńskiego filmu z tego powodu że nie tylko trzeba znaleźć pasujący ton i barwę ale i zaakcentować ich afrykański akcent co wyraźnie było widać w wersji z napisami, ciekaw jestem czy w dubbie też jakoś afrykańsko mówiono...

misiek73169
Pierwsza duża rola

Post autor: misiek73169 » 18 lut 2018, o 15:50

Kalotz pisze:ciekaw jestem czy w dubbie też jakoś afrykańsko mówiono...
Kalotz czemu nie pójdziesz i sam nie sprawdzisz ?

ThePinkFin
Robi gwary

Post autor: ThePinkFin » 18 lut 2018, o 18:52

Kalotz pisze:ciekaw jestem czy w dubbie też jakoś afrykańsko mówiono...
Ta afrykańskość to zarówno akcent jak i sama wymowa np. /di blak penta liws/. Zapewne z uwagi na to niemożliwość przełożenia tego drugiego, olano to pierwsze.
Zapraszam na mój blog: https://thepinkfin.blogspot.com/ i stronę: https://www.facebook.com/pg/Pingwin-Różowopłetwy-2107462016165767/about/

Kalotz
Stremowany amator

Post autor: Kalotz » 19 lut 2018, o 16:03

To mogliby przynajmniej dać do gwar Kazadi albo Szwedkę, bo jak pójdę i będą bez akcentu żadnego zmienionego to będę miał stracony czas. Ciekawe czy po afrykańsku też nasi aktorzy czytali, bo jak nie to można będzie łatwo wychwycić różnice głosów...

Star-Lord
Pierwszy mikrofon

Post autor: Star-Lord » 6 mar 2018, o 22:42

Dobra film widziałem wczoraj w wersji z dubbingiem więc chętnie podzielę się swoimi wrazeniami
Generalnie Modestowicz po Ragnaroku dalej trzyma bardzo wysoki poziom marvelówek i chwała mu za to bo to jeden z jego lepszych dubbingów w tym uniwersum. Dawno nie widziałem zeby czarnoskórzy aktorzy brzmieli tak naturalnie w języku polskim (zapomnijcie o Adamczyku-Murphym czy Nikielu jako co drugi murzyn po 40 z niskim głosem) no poprostu rewelacja!! Dobra wymienię tych którzy zasługują na wzmiankę
Kamil Kula- fantastycznie naturalnie zagrana postać, jego głos rzadko jest idealny i przewaznie mówi albo z chrypą lekką albo szepcze co tylko daje naturalności a i głosowo pasuje idealnie
Sebastian Fabijański - w star wars go lubiłem aczkolwiek po którymś tam obejrzeniu az mnie trochę to gryzło ze taki typowy ziomalski głos pasujący do gangsterów i bandytów (nawiązanie do jego roli w Pitbullu) wychodzi z ust heroicznego bohatera wygłaszającego motywujące przemowy i tak dalej no wiecie o co chodzi on ma głos stworzony do jakiegoś zakapiora i dlatego w tym filmie jest poprostu idealny! Te jego luzackie teksty niski i "ziomalski" głos pasują pod B. Jordana nawet lepiej niz pod Finna
Stenka - tylko dlatego ze do końca filmu nie mogłem uwierzyć ze to ona bo mówiła cichym niewyraznym głosem i wgl nie była podobna do Starozytnej z Dr Strange'a
Reszta ról na bardzo przyzwoitym poziomie :) sam dubbing nawet 9/10

18szomi16
Pierwszy mikrofon

Post autor: 18szomi16 » 11 kwie 2018, o 06:23

http://www.nochedecine.com/2018/04/10/b ... ico-junio/

Wiadomo już trochę odnośnie polskich wydań sklepowych Czarnej Pantery. Z podanego powyżej linku wynika, że wydanie BD 2D, a więc najprawdopodobniej też wydanie 3D, będziemy współdzielić z Hiszpanami (20 VI), Włochami (30 V) i Czechami. Tam pisze, że w wydaniu hiszpańskim bonusy dostaną polskie napisy, ale to raczej pewne, że sam film Cooglera też tam zostanie opatrzony dubem SDI oraz napisami. Mam nadzieję, że Galapagos nie będzie trzymał fanów komiksowych blockbusterów w napięciu i za niedługo poda datę premiery jednej z najbardziej dochodowych pozycji w dziejach MCU na polskim rynku.
Nieważne, do kogo adresowany jest dubbing. Ważne, żeby był staranny i nie sprawiał zawodu.

misiek73169
Pierwsza duża rola

Post autor: misiek73169 » 11 kwie 2018, o 19:40

Czyli jest szansa że ten film na BR/DVD ukaże się u nas w czerwcu . Ostatnio wydłużył się czas oczekiwania na dany film od momentu zejścia z kin na domowy rynek z czterech do pięciu miesięcy. Póki co wyjątkiem są ostatnie "Gwiezdne Wojny" które zostaną wydane na płytach w naszym kraju po czterech miesiącach ale już taki "Więzień Labiryntu" na którego wydanie liczyłem w maju to jednak w zapowiedziach majowych tego filmu nie ma. Czyli pewnie zostanie wydany dopiero w czerwcu.
Wracając do "Czarnej Pantery" jeżeli tego filmu nie będzie u nas w czerwcu na domowych wydaniach to może być tak że będzie dopiero we wrześniu tak jak to było z filmem "Logan" który w kinach u nas miał premierę w marcu 2017 a na BR/DVD ukazał się dopiero we wrześniu właśnie.

ThePinkFin
Robi gwary

Post autor: ThePinkFin » 11 kwie 2018, o 20:22

Mam ogromną nadzieję, że dystrybutor nie będzie na tyle głupi, by wydać "Wojnę bez granic" jakieś 3 tygodnie po "Czarnej Panterze", ani też nie opóźni jeszcze bardziej wydania wspomnianej "Wojny bez granic".
Zapraszam na mój blog: https://thepinkfin.blogspot.com/ i stronę: https://www.facebook.com/pg/Pingwin-Różowopłetwy-2107462016165767/about/

ODPOWIEDZ