Czarna Pantera (Black Panther); 2018

Forum poświęcone zdubbingowanym filmom fabularnym (długo- i krótkometrażowym) – zarówno kinowym przebojom, jak i mniej znanym produkcjom opracowywanym na potrzeby emisji telewizyjnej bądź dystrybucji na rynku kina domowego.
radef
Pierwszy mikrofon

Re: Czarna Pantera (Black Panther); 2018

Post autor: radef » 12 kwie 2018, o 06:56

misiek73169 pisze: Wracając do "Czarnej Pantery" jeżeli tego filmu nie będzie u nas w czerwcu na domowych wydaniach to może być tak że będzie dopiero we wrześniu tak jak to było z filmem "Logan" który w kinach u nas miał premierę w marcu 2017 a na BR/DVD ukazał się dopiero we wrześniu właśnie.
Tylko że to był Imperial, a oni potrafią mieć takie opóźnienia. Maksymalne opóźnienie Galapagosu jakie kojarzę (a raczej nie było większego) to "W głowie się nie mieści" z 6 miesiącami (w sumie "Coco" tyle samo). Więc wg mnie bardziej niż pewne, że "Czarna pantera" pojawi się w czerwcu.
A jeżeli nie w czerwcu (choć nie sądzę) to pojawi się nie we wrześniu, lecz w sierpniu. Tak jak rok temu "Piękna i bestia" i masę innych tytułów Galapagosu.

marek
ser pleśniowy

Post autor: marek » 18 kwie 2018, o 09:27

Czarna Pantera na nośnikach w czerwcu, potwierdzone info: https://www.youtube.com/watch?v=6AFh5a__U3I&t
Obrazek

misiek73169
Pierwsza duża rola

Post autor: misiek73169 » 19 maja 2018, o 16:43

Jestem po seansie i żeby się dużo nie rozpisywać to przyznam że to naprawdę solidna robota jeżeli chodzi o dubbing . Z nowych postaci straż złożona z kobiet jak i rodzina głównego bohatera są dobrze dobrane , Szymon Kuśmider po raz kolejny brzmi zupełnie inaczej niż w poprzednich rolach . Nie miał bym nic przeciwko żeby kiedyś jeszcze podłożył głos pod Foresta Whitakera. Jeżeli chodzi o Sebastiana Fabijańskiego to od razu można go poznać . Brzmi wprawdzie trochę inaczej niż w dwóch najnowszych częściach gwiezdnej sagi ale słychać że to on. Ale najbardziej do gustu przypadł mi Przemysław Bluszcz pod Serkisa. Tutaj postać Ulyssesa Klaue miała więcej czasu ekranowego niż w "Czasie Ultrona" i co za tym idzie nasz aktor miał większe pole do popisu . Bo dla mnie to był popis wspaniałej gry głosem .

Film_Polski
Pierwszy mikrofon

Polsat Film promuje dubbing?

Post autor: Film_Polski » 15 cze 2020, o 12:28

W poniedziałek (15. iunius 2020) ok. godz. 13:10-13:15 pomiędzy dwoma pozycjami programowymi w Polsat Film HD nadano zwiastuny kilku filmów. W tym także krótki trailer "Czarnej Pantery" - z polskim dubbingiem. Emisja zapowiedziana jest na sobotę 20/06/2020, godz. 18:25, powtórka - na niedzielę 21/06/2020 na godz. 16:10.

Oczywiście wiemy, iż w Polsatach dubbingowe "zwiastowanie" nie gwarantuje dubbingu w czasie samego pokazu filmu. O ile pamiętam, to emisja "Czarnej Pantery" w Polsacie głównym (23/02) była zlektorowana.

ODPOWIEDZ