Spider-Man: Homecoming; 2017

Forum poświęcone zdubbingowanym filmom fabularnym (długo- i krótkometrażowym) – zarówno kinowym przebojom, jak i mniej znanym produkcjom opracowywanym na potrzeby emisji telewizyjnej bądź dystrybucji na rynku kina domowego.
Dezerter
Pan Jarosław

Spider-Man: Homecoming; 2017

Post autor: Dezerter » 7 gru 2016, o 21:02

Obrazek
Tytuł oryginalny: Spider-Man: Homecoming
Produkcja: USA
Rok: 2017
Gatunek: Akcja, Sci-Fi
Reżyseria: Jon Watts
Scenariusz: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein

Ukąszony przez pająka licealista Peter Parker zyskuje nadludzkie umiejętności. Gdy jego wujek zostaje zamordowany, chłopak obiecuje sobie, że będzie chronić niewinnych, stając się Spider-Manem.

Obsada wersji oryginalnej:
Tony Stark / Iron Man: Robert Downey Jr.
Ciocia May: Marisa Tomei
Peter Parker / Spider-Man: Tom Holland
Happy Hogan: Jon Favreau
Adrian Toomes / Vulture: Michael Keaton
Michelle: Zendaya Coleman

Pierwsze pojawienie się wersji dubbingowanej: kino (14 lipca 2017 r.)
Opracowanie wersji polskiej: brak danych
Reżyseria dubbingu: brak danych
Dialogi: brak danych

Obsada wersji polskiej:
brak danych
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

misiek73169
Pierwsza duża rola

Re: Spider-Man: Homecoming; 2017

Post autor: misiek73169 » 7 gru 2016, o 21:18

Wprawdzie nie słyszałem jak brzmi Michael Keaton w wykonaniu Pawła Wawrzeckiego ale chciał bym żeby reżyser polskiej wersji (Waldemar Modestowicz ?)znalazł kogoś innego.

Star-Lord
Pierwszy mikrofon

Post autor: Star-Lord » 10 gru 2016, o 12:10

To że start robi dubbing to nie jest dobry znak.. Nawet jeśli zachowają gawlika i bonaszewskiego (co wcale nie jest pewne) to jeśli dostanie to kopocińska to zrobi keatona-reczka i wszystkie borkowskie króle i kopczyńskie też będą obecni w nowych postaciach. Bardzo sie boję o ten dubbing

ThePinkFin
Robi gwary

Post autor: ThePinkFin » 10 gru 2016, o 12:57

misiek73169 pisze:Wprawdzie nie słyszałem jak brzmi Michael Keaton w wykonaniu Pawła Wawrzeckiego ale chciał bym żeby reżyser polskiej wersji (Waldemar Modestowicz ?)znalazł kogoś innego.
Takie masz zdanie ogólnie, czy chodzi Ci o to, że Wawrzecki ma już rolę w MCU?
Star-Lord pisze:To że start robi dubbing to nie jest dobry znak.. Nawet jeśli zachowają gawlika i bonaszewskiego (co wcale nie jest pewne) to jeśli dostanie to kopocińska to zrobi keatona-reczka i wszystkie borkowskie króle i kopczyńskie też będą obecni w nowych postaciach. Bardzo sie boję o ten dubbing
Weź pisz nazwiska z dużej litery!
Akurat Kopczyńskiego to chciałbym usłyszeć, w końcu to 1. polski Spider-Man. W "Incredible Hulku" małą rolę miał aktor, który dubczył Hulka w którejś tam kreskówce, też chcę tak po polsku.
O Bonasza, Gawlika i Ilgner jestem spokojny. Kopocińska zachowała Grabowskiego, to znaczy, że zaczęła się interesować Marvelami, a AAG w "Niesamowitym Spider-Manie 2" zachowała Morawskiego pod Colma Feora, więc raczej stara się orientować. Poza tym pewnie będzie jakiś nakaz z góry, ale Reczek-Keaton jest możliwy, choć Miłogost ma już 2 rolę (choć od jednej został odsunięty).
Zapraszam na mój blog: https://thepinkfin.blogspot.com/ i stronę: https://www.facebook.com/pg/Pingwin-Różowopłetwy-2107462016165767/about/

Star-Lord
Pierwszy mikrofon

Post autor: Star-Lord » 10 gru 2016, o 13:21

Chociaż jeśli mam być szczery to moim zdaniem gawlika możnaby wymienić bo ciągle myślę że Jakub Zdrójkowski byłby idealny (albo jego trochę popularniejszy brat)

ポッテロ
Pan Sowa

Post autor: ポッテロ » 10 gru 2016, o 14:08

Ludzie, wy zapominacie o tym, że film jest produkowany przez Disneya i będzie integralną częścią MCU, więc to oczywiste, że chociaż za dubbing ma odpowiadać Start, to będzie nadzorowany przez DCVI. Nawet gdyby polską wersję miała reżyserować Kopocińska, to DCVI poda jej na tacy część obsady, która przemawiała już po polsku w MCU. Jak dla mnie największym problemem jest to, że jeżeli w ramach wyjątku Modestowicz nie pójdzie do Startu, a dubbing naprawdę dostanie Kopocińska, to zrobi Modestowiczowi smrodu i do castingu na Keatona zaprosi Reczka, Pawlaka, Króla, Kopczyńskiego i resztę swoich kolegów, a Disney, nie mając innego wyjścia, wybierze coś z jej idiotyzmów, z czym Modestowicz będzie musiał w przyszłości pracować. Ale ponieważ nie znamy żadnych szczegółów umów Disneya z Sony, w tym tych dotyczących dubbingu, być może jest jakaś minimalna szansa, że Modestowicz będzie musiał iść reżyserować do Startu albo chociaż będzie odpowiadał za casting do nowych ról, nawet jeżeli sam dubbing będzie reżyserował ktoś inny. Tak czy siak, Bonaszewski, Gawlik czy Piela są w tym dubbingu pewni.
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

marek
ser pleśniowy

Post autor: marek » 10 gru 2016, o 14:45

ThePinkFin pisze: Akurat Kopczyńskiego to chciałbym usłyszeć, w końcu to 1. polski Spider-Man.

Pierwszym polskim Spider-Manem, wedle obecnego stanu wiedzy, był Cezary Nowak.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2016, o 14:48 przez marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

SztywnyPatyyk
Stremowany amator
Kontakt:

Post autor: SztywnyPatyyk » 10 gru 2016, o 14:47

Dziwne – UIP dało Monster Trucks SDI. To co, Spider-Mana już się nie dało, tylko musieli dać Startowi?
powiedz jak powiedz co powiedz gdzie
czy to fakt czy ktoś bawi MNIEEEEEEEEEE

misiek73169
Pierwsza duża rola

Post autor: misiek73169 » 10 gru 2016, o 15:03

ThePinkFin pisze:Takie masz zdanie ogólnie, czy chodzi Ci o to, że Wawrzecki ma już rolę w MCU?
Zdanie mam takie że chciał bym usłyszeć kogoś nowego , bardziej świeżego . Najlepiej kogoś tak dobrze pasującego pod Keatona że w przyszłości aktor który użyczy głosu dawnemu odtwórcy Batmana w tym filmie będzie mógł to robić w ewentualnych innych filmach z Keatonem które otrzymają dubbing .

Dezerter
Pan Jarosław

Post autor: Dezerter » 10 gru 2016, o 16:27

Co by nie mówić o Starcie, to jedno trzeba przyznać - są konsekwentni. Jeśli Kopocińska robiła dajmy na to Transformers: Wiek zagłady, to niestety będzie odpowiadała za dalsze odsłony tej dochodowej serii. Na tej samej zasadzie można podejrzewać, że skoro za Niesamowitego Spider-Mana 1 i 2 odpowiadała Anna Apostolakis-Gluzińska, to w Starcie przydzielą jej też reżyserię Spider-Man: Homecoming. Zdziwię się jeśli ten konkretny dubbing dostanie Kopocińska. Oczywiście nie można tego wykluczyć, ale podejrzewam, że Anna Apostolakis jest najbardziej prawdopodobnym kandydatem do reżyserii tego dubbingu. Teraz polityka Startu wygląda tak, że najgłośniejsze produkcje PG-13 pokroju Łowcy i Królowej Lodu, idą niestety do Kopocińskiej, a wszelkie produkcje familijne akurat do tych którzy potrafią reżyserować. Może to brutalne, ale proporcje powinny być odwrotne, bo taki Marek Robaczewski (i nie on jeden) marnuje się w Starcie przy produkcjach familijnych.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

ODPOWIEDZ